Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΝΔ δεν αρνήθηκε τον μηχανισμό στήριξης ποτέ.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ, ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΙΣ...
Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ

«Η ΝΔ δεν αρνήθηκε τον μηχανισμό στήριξης ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα. Κάθε ερμηνεία που εμφανίζει τη ΝΔ να βρίσκεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα η για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»
κα. Μ. Γιαννάκου


Τον πανικό που διακατέχει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ εξ αιτίας των αλλοπρόσαλλων θέσεων και αποφάσεων του Προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, αποκάλυψε με τον πλέον δραματικό τρόπο, η ατυχής παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τΰπου της Ν.Δ κ. Γ. Μουρουτη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γ. Παπαδάκη, με την οποία επιχειρήθηκε η διαστρέβλωση της αλήθειας, αναφορικά με το εάν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ ψήφισαν η όχι «υπέρ» του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου η Ελλάδα να λάβει την οικονομική βοήθεια από το Δ.Ν.Τ και Ε.Ε (τρόικα).
Η παρέμβαση εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη στον εν λόγω δημοσιογράφο, όταν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ερωτήθηκε πώς σχολιάζει την αντιμνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, εκτός των άλλων δε­δομένων και αυταπόδεικτων αληθειών που ανέ­φερε, επικαλέσθηκε και το γεγονός ότι οι ευρω­βουλευτές της Ν.Δ ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο «ναι» στην δημιουργία του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, γνωστό ως Σύμφωνο Σταθερότητας.
Στο σημείο αυτό, υπήρξε τηλεφωνική παρέμ­βαση του κ. Μουρούτη στην εκπομπή, όπου ο δι­ευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ «πληροφό­ρησε» τον δημοσιογράφο ότι οι ευρωβουλευτές του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ου­δέποτε ψήφισαν «υπέρ» του Μνημονίου.


Κεραυνός από τον ΛΑ.Ο.Σ
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ απάντησε με χαμό­γελο στην παρέμβαση του κ. Μουρούτη, τονίζο­ντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μουρούτης είναι νέος στην ηλικία και δεν γνωρίζει τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Ευρωβουλή».
Την ενημέρωση όμως του κ. Μουρούτη και όσων εντός Ν.Δ δεν γνωρίζουν, ανέλαβε άμεσα το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο με εκτενές, όσο και αναλυτικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε άμεσα, έθεσε τα θέματα στην σωστή τους διάστα­ση, αποκαλύπτοντας, αν μη τι άλλο, την «τρικυμία εν κρανίω» και το επικοινωνιακό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΝΔ εξ αιτίας των αλλοπρό­σαλλων θέσεων του κ. Σαμαρά.
Στο Δελτίο Τύπου παρατίθενται όχι μόνο οι δη­λώσεις και θέσεις των ευρωβουλευτών της Ν.Δ οι οποίοι ψήφισαν ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις προ­βλεπόμενες διατάξεις και αποφάσεις της Ευρω­βουλής, προκειμένου να δημιουργηθεί ο ανα­γκαίος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης της ελ­ληνικής οικονομίας, η υπερψήφιση του οποίου ήταν το προαπαιτούμενο για την δημιουργία του Μνημονίου, αλλά και με δηλώσεις τους χαιρέτι­σαν και ευχαρίστησαν -ως όφειλαν- τους Ευρω­παίους εταίρους για την αλληλεγγύη που επέδει­ξαν στην δύσκολη ώρα της πατρίδας μας  

( ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  το σχετικό ψήφισμα της Ευρωβουλής )

Υπενθυμίζεται επίσης, το γεγονός ότι στις 19/05/2010 ο επικεφαλής της ομάδας των Γερμα­νών Χριστιανοδημοκρατών Ευρωβουλευτών της Οϋϋ κ. Βέρνερ Λάνγκεν, μιλώντας στην Ολομέ­λεια της Ευρωβουλής χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την πρόσφατη απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει στην ελληνική Βουλή, το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας;

Η στάση των ευρωβουλευτών και όχι μόνο
Στη συνέχεια, παρατίθενται η μία, μετά την άλ­λη, οι δηλώσεις των ευρωβουλευτών της Ν.Δ, ανα­φορικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδος από τους Ευρωπαίους της εταίρους, όπως του (τό­τε) ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Ως Έλληνας ευρωβουλευτής, θα ήθελα να εκφράσω την εκτί-μησή μου για τη βοήθεια που έλαβε η χώρα μου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποί­ος σε συνδυασμό με σκληρά αλλά, ως επί το πλεί­στον, αναπόφευκτα μέτρα απέτρεψε το άμεσο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η ελληνική οικονο­μία»
Ο επίσης ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ, αλλά και της επικε­φαλής της ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινο­βούλιο κας. Μ. Γιαννάκου η οποία δήλωσε ότι: «Η ΝΔ δεν αρνήθηκε τον μηχανισμό στήριξης ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα. Κάθε ερμηνεία που εμφανίζει τη ΝΔ να βρίσκε­ται σε αντίθεση με την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγ­ματικότητα».

Βολές εκ των «έσω»
Την «χαριστική βολή» όμως στην ατυχή προ­σπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, έδωσε στον πανικόβλητο κ. Μουρούτη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ, βουλευτής Φθιώτι­δας κ. Χρ. Σταϊκοΰρας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9» ανέφερε ότι «Ου­δείς είπε να μην πάμε στο μηχανισμό στήριξης. Η ΝΔ ήταν η πολιτική δύναμη που βγήκε και στο εξωτερικό για να δημιουργηθεί αυτός ο μηχανι­σμός στήριξης. Χρειαζόταν το Μνημόνιο»!
Στην Ευρωβουλή λοιπόν, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζοντας υπέρ του μηχανι­σμού του Ε.Ε- Δ.Ν.Τ. (σε αντίθεση με τον κ. Σα­μαρά στην Ελλάδα!), είπαν πως στην Ελλάδα ο κ. Σαμαράς και οι Νεοδημοκράτες βουλευτές, δεν ψήφισαν κατά του μηχανισμού στήριξης όπως εί­χαν καταλάβει όλοι οι Ευρωπαίοι!
Και βέβαια, το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει τόσο το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης, όσο και προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς, είναι το εάν συμφωνεί με τους ευρωβουλευτές του και φυσικά με τον Ανα­πληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ.
Και η απάντηση είναι «φυσικά» αφού, όπως υπενθυμίζεται, ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς, Πρόε­δρος της ΝΔ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Βά­λαμε πλάτη στην Ευρώπη για να υπάρξει ο μηχα­νισμός στήριξης της Ελλάδας».
Όπως ο ίδιος λέει ξεκάθαρα, η χρηματοδοτι­κή στήριξη του μηχανισμού ήταν απαραίτητη και δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή άλλη λύση.
Ακριβώς δηλαδή αυτά που είπαν οι ευρωβου­λευτές του:
«Η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στή­ριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ».
Πανικός απαντήσεων
Όπως ήταν φυσικό, η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και πανικό στην Ρηγίλλης, η οποία απάντησε με δύο ανακοινώσεις, μια του κ. Μουρούτη και άλλη, μετά 20λεπτο παρέλευση, του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλου.
Και ο μεν κ. Μουρούτης αναφέρθηκε στα γνω­στά περί «πολυκατοικιών» και «συμμαχιών προ­θύμων» αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί των συ­γκεκριμένων και απολύτως τεκμηριωμένων ερω­τημάτων που του ετέθησαν, ο δε κ. Παναγιωτόπουλος, με μια γενικόλογη τοποθέτηση περί «αντιμνημονιακής πολιτικής» την οποία επιβραβεύει ο ελληνικός λαός (σ.σ.: αλήθεια που το είδε αυτό; Μήπως στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των περιφερειαρχών, όπου οι εκλεκτοί της Ν.Δ αγωνιούν για το εάν θα κρατηθούν στην 3η και 4η θέση;) αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits