Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

"Ραβασάκια" για πέντε φόρους ύψους 10,8 δισ. ευρώ



1-τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, στα οποία έχουν ενσωματωθεί μια σειρά από επιβαρύνσεις, όπως το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης κ.ά. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Φεβρουαρίου σε μηνιαίες ή διμηνιαίες δόσεις ανέρχεται στα 6,2 δισ. ευρώ.

2- τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προσέλθουν σε οποιαδήποτε τράπεζα και να εξοφλήσουν το τέλος. Από φέτος καταργείται το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας και οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα κληθούν να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο από το ίντερνετ. Οι φορολογούμενοι που δεν είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet θα το λάβου
ν ταχυδρομικά. Φέτος δεν προβλέπεται αύξηση των τελών και οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.

3- χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, όπως λέγεται επίσημα το χαράτσι, έχει αρχίσει ήδη να εισπράττεται καθώς σε πολλούς λογαριασμούς έχει ήδη ενσωματωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις εξόφλησής του. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει από το χαράτσι το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ.

4- Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010. Ο φόρος επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους έχουν ατομική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και οικόπεδα) αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Το φόρο αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν περίπου 700.000 ιδιοκτήτες μέσω ειδοποιητηρίων που θα αρχίσουν να λαμβάνουν από τον Οκτώβριο. Το ποσό που προσδοκά να εισπράξει το ΥΠΟΙΚ ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

5- Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011. Ο φόρος επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενος έχουν ατομική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και οικόπεδα) αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το φόρο αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται από τον Νοέμβριο. Το ποσό που έχει προϋπολογίσει να εισπράξει το ΥΠΟΙΚ ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits