Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο μαγικός αυλός, ο Αλή Μπαμπά και οι 300 κλέφτες


Οι πολιτικοί τις πατρίδας μας κατάλαβαν από πολύ νωρίς ότι ο λαός αρέσκετε στα παραμύθια. Έφτιαξαν λοιπόν ένα καινούριο αποφασισμένοι να το διαβάσουν στους Έλληνες για να τους βάλουν άλλη μια φορά για «ύπνο». Ο Μαγικός αυλός, ο Αλή Μπαμπά και οι 300 κλέφτες. Βρήκαν λοιπόν τον μαγικό αυλό και παίζουν μελωδίες απ' όνειρο βγαλμένες που ηχούν στα αυτιά του λαού υπέροχα..μας δεν είναι πραγματικά υπέροχη η μελωδία του «λεφτά υπάρχουν», «επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου» , «ανάπτυξη», «όχι άλλες μειώσεις», «προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων»(αυτό πάει προς αριστερά μεριά), 'κοινωνική πολιτική» ;
Και όσο και αν η αλήθεια να κραυγάζει, να φωνάζει και να ωρύεται, ο λαός παραμένει μαγεμένος από τον μαγικό αυλό που με τέχνη χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας.
Και επειδή ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία...
πρέπει στο παραμύθι να υπάρχει και ένας Αλή. Ούτως ή άλλως παντού υπάρχει ένας Αλή. Στα σχολικά βιβλία των παιδιών μας, στο δίπλα από εμάς σπίτι, στο βενζινάδικό, στη τηλεόραση παντού...μες στο παραμύθι λοιπόν και ο Αλή Μπαμπάς έτσι για να συνηθίζουμε στα μουσουλμανικά ονόματα.
Τώρα για τους 300 κλέφτες δεν έχω και πολλά να πω..γνωστοί σε όλους μας είναι. Για να είμαι όμως δίκαιη, δεν είναι και οι 300 κλέφτες αλλά τι να κάνουμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά αλλά ο λαός αντί να πάρει τη μάνικα να σβήσει τη φωτιά και να σώσει τα χλωρά επιλέγει συνέχεια να σώζει τα ξερά και δυστυχώς με τα ξερά δε καρπίζει το χωράφι.
 
http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/08/300_24.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits