Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ .....ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.



Τον Μάιο του 1973, είχε γίνει νόμος του κράτους η εξόρυξη πετρελαίων και η εξαγωγή τους σε δραχμές. Το Νοέμβριο του 1973 έπεσε ο Παπαδόπουλος και στη θέση του ήρθε ο Ιωαννίδης όπου και σταμάτησε το θέμα και αργότερα ο Καραμανλής το έθαψε για τα καλά.
Το μοιραίο λάθος , ήταν οτι ήθελε η εξόρυξη του πετρελαίου να γίνει σε δραχμές και όχι σε δολάριο. Αυτό θα είχε ως συνέπεια η δραχμή να γίνει ένα πολύ σκληρό νόμισμα, κάτι που δε συνέφερε τις ΗΠΑ και για αυτό “έφαγαν” τον Παπαδόπουλο τον Νοέμβριο με το Πολυτεχνείο.
Τα κοιτάσματα αυτά είναι της τάξης των τρισεκατομμυρίων ευρώ και οι Έλληνες θα μπορούσαν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Βλέπετε 40 χρόνια τώρα, ο Ελληνικός λαός ψήφιζε άτομα που δεν τολμούσαν καν να ξεστομήσουν τη λέξη “πετρέλαιο”.
Και το τραγικό είναι οτι... μέχρι πρόσφατα αρνιόντουσαν όλοι αυτοι πεισματικά την ύπαρξη των πετρελαίων, ενώ όπως αποκαλύπτεται γνώριζα απ το 1973.
Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν έρευνες σε 3 σημεία. Στα σημεία αυτά στα οποία δίνονται άδειες για την εξόρυξη πετρελαίου, είναι τα ίδια σημεία που είχε δώσει άδεια για εξόρυξη το 1995 με το νόμο 2289 ο κ. Κώστας Σιμήτης. Το 1996 όμως με νόμο πάλι κατάργησε το φορέα για να σταματήσουν οι έρευνες.
Αυτό δείχνει ότι ΔΕΝ ήθελαν οι Έλληνες να γνωρίζουν για την ύπαρξη των πετρελαίων.
Το σχέδιο τους ήταν τελικά οργανωμένο πολύ καλά. Έπρεπε να δανειστεί η Ελλάδα μέχρι εκεί που δεν παίρνει, να φτωχήνει, να τη βάλουν στο μνημόνιο, και στη συνέχεια να ξεπουλήσουν τα πετρέλαια για ένα κομμάτι ψωμί.

του Ελευθέριου Στυλιανελη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits