Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στρατηγός Φράγκος το Συγκρότημα Τύπου και το ...''Πραξικόπημα'' !


Ποιος και γιατί αυτήν την ώρα; Τι συμφέροντα και γιατί ο τρόμος που κρύβεται πίσω από την ''Αποκάλυψη ''του Βήματος ;
Δύο πολιτικοί μίλησαν για πραξικόπημα ,ο Παπανδρέου και ο Μπεγλίτης !
Ο Παπανδρέου το είπε στην συγκέντρωση ΄συμφωνα με ( Γαλλικό κανάλι  ) των ηγετών της Ευρώπης και ο Μπεγλίτης στη Βουλή !

Όταν ο Μπεγλίτης περιφρόνησε τους Απόστρατους Αξιωματικούς πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έγινε το ''ΝΤΟΥ'' στο Πεντάγωνο... όταν αρνήθηκε να πάρει το μανιφέστο των Αξιωματικών αλλά παρέπεμψε στον Αξιωματικό Πύλης ,είχαμε τα γνωστά επεισόδια με τον ''ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου πρώην ''Αξιωματικού '' από ομάδα Αποστράτων που τους έβρισε χυδαία ,αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μπεγλίτη και δημοσιογράφου οποίος τον ενημέρωσε ότι γίνονται έκτροπα στο Πεντάγωνο !
Κάτωχρος Ο Μπεγλίτης ανακοίνωσε από βήματος της Βουλής οτι θα χρησιμοποιήσει βία για τους βγάλει από τον περίβολο αφήνοντας υπονοούμενα και για εκτροπή αλλά και ότι θα χρησιμοποιούσε όλα τα ... Μέσα !!!

Τότε μύριζε μπαρούτι ,τότε πήρε στις πλάτες του την ευθύνη ο Στρατηγός Φράγκος Αρχηγός ΓΕΣ τότε , ενώ ο τότε ΓΕΕΘΑ Γιάγκος ατένιζε τα γεγονότα απο το γραφείο του ,κατέβηκε μόνος χωρίς ούτε τον υπασπιστή του και ήρθε στη Πύλη ...¨Άκουγε επι αρκετή ώρα τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των Αποστράτων Αξιωματικών και εν συνεχεία με μιά απλή δήλωση οτι θα το παραδώσει ο ίδιος πήρε το μανιφέστο και  έστειλε τους Αποστράτους στα σπίτια τους !!!...(Γιατί ήθελε ηρεμία ;)

Με τον Στρατηγό Φράγκο δεν έτυχε να υπηρετήσουμε ποτέ μαζί αλλά γνωρίζουμε  την δράση του και παρακολουθούμε την πορεία του τα τελευταία χρόνια !

Ο Καταδρομέας Φράγκος είναι Πατριώτης και όχι πολιτικός ...Δεν είναι διπλωμάτης ,αλλά είναι άσσος στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση μυστικών καταδρομικών αποστολών και έχει το καλό ότι παίρνει αποφάσεις στο Στρατιωτικό τομέα γρήγορα και αποφασιστικά !
Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του ο σχεδιασμός και η εκτέλεση ενός πραξικοπήματος ... εναντίον της Πατρίδος και δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό κάποιος που δεν βάζει πάνω από όλα μόνο την Πατρίδα του !
Το Συγκρότημα αφήνει υπόνοιες και για πρόσωπο που το φωτογραφίζει ,να  το είχαν πλησιάσει οι Στρατιωτικοί για να μπει επικεφαλής !

Αν λέμε ον ο Στρατηγός Φράγκος σχεδίαζε να εκτελέσει ένα είδος πραξικοπήματος θα το έπαιρνε χαμπάρι ο Μπεγλίτης ή ο Ψυχάρης ;
Αν ο Στρατηγός Φράγκος με την τεράστια πείρα που έχει στις ειδικές μυστικές υπηρεσίες ...Θα σχεδίαζε μια επιχείρηση και θα την έπαιρναν χαμπάρι οι ...Θαμώνες των καφέ του καφενείου και του γυμναστηρίου  της Βουλής; και των συγκροτημάτων τύπου  ;

Μια διαταγή  λιτή αρκούσε να εκτελεστεί η διαταγή και την άλλη ημέρα το πρωί (θα το βλέπανε στην τηλεόραση όπως έγραψε ένας bloger) και δεν θα είχε πάρει κανείς χαμπάρι !

Υπήρχε περίπτωση να σχεδιαστεί Άσκηση αποτροπής Όχλου όχι σε εμπόλεμες περιοχές και να μην αναφερθεί στην τότε  Πολιτική Ηγεσία ;

 Θυμηθείτε ότι ο Στρατηγός Γράψας Α/ΓΕΕΘΑ  τον Δεκέμβριο του 2008 και την Ν.Δ στην εξουσία αρνήθηκε να ετοιμάσει Μονάδες όταν ο Παυλόπουλος περίτρομος μαζί με την  Μπακογιάννη τον κάλεσαν σε σύσκεψη όταν καιγόταν η Αθήνα !...Αυτοί ειναι οι Αξιωματικοί !

Ο Μπεγλίτης ακόμη και για απλά πράγματα έγραφε στα παλιά του υποδήματα απο ΑΝΥΕΘΑ ακόμη, τις εισηγήσεις των Στρατιωτικών και αποφάσιζε παράνομα μόνος του ακόμη για απλές αποσπάσεις πολιτικού προσωπικού !
(Υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα με την την υπογραφή και την σφραγίδα του )

Αλλά είχε πολλούς ρουφιάνους και ήθελε περισσότερους, ακόμη γελάνε στο Στρατό με το περίφημο e-mail και το ανέκδοτο ...Κυρ Λοχία αν με βάλεις αγγαρεία πα το πω στον ...Υπουργό !

Έγραψε η φυλλάδα οτι Φράγκος προετοίμαζε το έδαφος και τοποθετούσε δικούς του Αξιωματικούς σε καίρια πόστα ...

Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος τοποθετήθηκε ώς διοικητής του Γ' Σ'ωματος αλλά και του Νατοϊκού Στρατηγείου όταν ο Στρατηγός Φράγκος ήταν πανίσχυρος και Αρχηγός ΓΕΣ !

Ο σημερινός Διοικητής του Γ΄ Σώματος και διοικητής του Νατοϊκού Στρατηγείου Αντιστράτηγος Μπασιακούλης ήταν Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων όταν οι Ευέλπιδες αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή αποχωρήσεως αλλά ήθελαν να παρελάσουν στην Θεσσαλονίκη !
Να μην αναφερθώ που υπηρετούσε ο μετέπειτα Α/ΓΕΣ Στρατηγός Ζαζιάς Κων/νος !

Ποιους και πότε τοποθέτησε δικούς στου ανθρώπους ο Στρατηγός Φράγκος για να ελέγξει το Στράτευμα ;

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η Υπηρεσία πληροφοριών δεν παρακολουθεί συνομιλίες ;;;;

Μια τέτοια κίνηση δεν χρειαζόταν άρματα που κάποιοι εφεύραν στο αραχνιασμένος τους γραφείο, βλέποντας τις πωλήσεις να κατρακυλούν ή θέλουν να εφευρίσκουν παντού ραδιουργίες και μυστικές συμφωνίες ή κάτι 'άλλο είναι στη μέση ....

Σήμερα δυστυχώς για αρκετούς από εμάς και δεν αναφέρομε σε θέματα πολιτεύματος ,αλλά σε αποφάσεις αγοράς οπλικών μέσων ,σε αντιδράσεις όταν απειλείται το εθνικό έδαφος οι πολιτικοί έχουν τον παραπάνω λόγο από ότι οι Στρατιωτικοί θυμηθείτε τα ΙΜΙΑ, αλλά  και να μην ξεχνάμε οτι στο ΚΥΣΕΑ ,το μόνο που μπορεί να κηρύξει πόλεμο ...Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακόμη και πριν μερικές ημέρες συμμετείχε χωρίς ψήφο !
Την ανικανότητα των πολιτικών ,ίσως και την απαξίωση όλου του πολιτικού κόσμου καλείται σήμερα να πληρώσει το Στράτευμα ,αυτό το Στράτευμα που πολιτικοί κηφήνες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους , το έφεραν σε απόγνωση και αφού δεν έσκυψε το κεφάλι ρίχνουν απάνω τους το ανάθεμα ...

Είχαμε το παράδειγμα να αποφασίζει ''καθαρίστρια'' για τις περικοπές των Αξιωματικών και να το καυχιέται !

Κάποιοι μπορεί να φοβηθούν ,κάποιοι μπορεί να λιποτακτήσουν εκεί στοχεύει το σημερινό δημοσίευμα στην καρδιά και στην απαξίωση των στελεχών του Στρατού απο το λαό !

Αλήθεια ο Μπεγλίτης αφού δεν εκλέχθηκε βουλευτής γιατί ενώ ξαναγύρισε στο ΥΠΕΞ ως υπάλληλος που ήταν ,αποσπάστηκε στο γραφείο του Βενιζέλου ;

Έχει να οργανώσει τους ρουφιάνους στην επικράτεια αλλά γιατί δεν τον ενδιέφερε η Πατρίδα αλλά μόνο το κόμμα ...

Τώρα το που κολλάει ο Ψυχάρης  και η φυλλάδα του το ξέρουμε, αλλά δεν είναι της παρούσης ...
Σίγουρα όμως έχει σχέση και με τα νέα πολιτικά κόμματα που θα εμφανιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα .... Και στο να ''καίει'' πρόσωπα που θα παίξουν τον  μέγιστο ρόλο χωρίς να ελέγχονται απο αυτό ...
Το Συγκρότημα είναι ''μανούλα'' ...!
Μόνο που το παιχνίδι της ενημέρωσης παίζεται πια στο διαδίκτυο και εδώ τα πράγματα είναι άσχημα ...Γιατί είναι πολλοί και δεν ελέγχονται!
Βετεράνος

Kανέλλα-μέλι: Ο συνδυασμός που θεραπεύει

Kανέλλα-μέλι: Ο συνδυασμός που θεραπεύει


Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένεια.
Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, είχε δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με τον συνδυασμό μελιού και κανέλας, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:
Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και καταναλώστε την τακτικά σαν πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και «σώζει» από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας, βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα - σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο (και μέσα σε ένα μήνα) και οι περισσότεροι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε σιγά-σιγά χωρίς πόνο.
Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.
Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας εχοχλεί.
Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή που πάσχει από χοληστερίνη, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.
Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.
Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.
Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται σε μεγάλο βαθμό από τα αέρια.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι, όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και βοηθάει στη διαδικασία της χώνευσης από ένα «βαρύ» γεύμα.
Ακμή
Κάντε μια πάστα από τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.
Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας (έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος).
Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν βοηθηθεί αρκετά. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα, τρεις φορές την ημέρα.
Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.
http://www.newsbomb.gr/prionokordela

Ο Λαός στην τύχη του....


Ζούμε ίσως στην χειρότερη εποχή από πολιτικής και οικονομικής απόψεως. Κόμματα σε αποσύνθεση, μακριά από την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούν να διαγνώσουν τι ζητά η κοινωνία. Δεν θέλουν να δουν την αλήθεια...

 και να δώσουν λύσεις στα τρομακτικά προβλήματα του δοκιμαζόμενου Έλληνα. Φόροι, χαράτσια, μειώσεις μισθών, αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που σύντομα θα εκραγεί. Από την Άλλη, τα κόμματα των άκρων εισπράττουν τον θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών, δεν προσφέρουν όμως λύσεις, πάρα μόνο στείρα άρνηση και άναρθρες κραυγές. Το κοινωνικό και πολιτικό χάος είναι προ των πυλών. Οι ξένοι "φίλοι" μας, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, το σχέδιο προχωράει μια χαρά, ακριβώς όπως σχεδιάστηκε....Μένει σε μας πλέον, να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, με λογική θα κερδίσουμε όσα έχουμε χάσει. Με θυμό, θα δώσουμε ακόμα πιο γρήγορα την χώρα, σε αυτούς που τόσα χρόνια, παλεύουν να την πάρουν. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η Ελευθερία ,διώχνοντας ντόπιους και ξένους "φίλους". Όλα πλέον εξαρτώνται από μας, τον Λαό......
http://dexianea.blogspot.gr
 

Πῶς οἱ ναζὶ λεηλάτησαν τὶς ἑλληνικὲς ἀρχαιότητες



Οι περισσότερες εξ αυτών εστάλησαν στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες. Κάποιες εξετέθησαν ακόμα και σε μουσεία, ενώ οι πιο πολλές παραμένουν άγνωστο πού βρίσκονται. Ελάχιστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα.


Ο «Τύπος της Κυριακής » αποκαλύπτει στοιχεία από τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταπολεμικά γι’ αυτή τη λεηλασία. Πρόκειται για την καταγραφή του υπουργείου Παιδείας, την έκδοση του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, το 1947, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, με τίτλο «Θυσίες της Ελλάδος, αιτήματα και επανορθώσεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»,
και την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Πολέμου («Works of Art in Greece. Losses and Survivals», War Office).


Τις πλέον λεπτομερείς καταγραφές είχε κάνει το υπουργείο Παιδείας.
Από αυτές αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Γ’ Ράιχ ήταν «στρατός αρχαιοκαπήλων».

Ωστόσο, ουδεμία ελληνική κυβέρνηση έχει διεκδικήσει σθεναρά τις αποζημιώσεις.


Υπό το πρίσμα των τελευταίων δραματικών οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας, κοινή πεποίθηση είναι ότι έχει έλθει η ώρα για ανακίνηση της μείζονος αυτής υπόθεσης.
Πόσω μάλλον, αφού οι γερμανικές αποζημιώσεις αντιστοιχούν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του σημερινού ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον τόμο του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, «όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς τόπους τούς κατέλαβαν οι δυνάμεις του εχθρού και σε πολλούς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, γιατί έκλεψαν, κατέστρεψαν, έκτισαν πυροβολικά και έργα, χωρίς να σέβωνται τίποτε.
Οι Γερμανοί προκάλεσαν καταστροφές σε 87 αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους, οι Ιταλοί σε 39 και οι Βούλγαροι σε 3. Σήμερα, μερικοί σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι, όπως της Βάρης, της Δημητριάδος ή του Παλαιοκάστρου Κρήτης, δεν υπάρχουν».

Και συνεχίζει:
«Έγιναν, όμως, και αυθαίρετες ανασκαφές, που προκάλεσαν την καταστροφή και την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών. Ο,τι βρήκαν στις ανασκαφές αυτές, οι κατακτητές το πήραν μαζί τους και μας μένει ακόμα άγνωστο. Τέτοιες καταστροφές έγιναν από Γερμανούς σε 24 τόπους και από Ιταλούς σε 2. Σημαντικές ήταν και ο Σημαντικές ήταν και οι κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών. Οι Γερμανοί, ειδικότερα, έκλεψαν αρχαιότητες από 42 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους (σ.σ.: αρχαιολογικές συλλογές, αγάλματα, ανάγλυφα, νομίσματα, χρυσοί στέφανοι, ιερά σκεύη κ.λπ.). Οι Ιταλοί έκλεψαν αρχαιότητες από 33 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.
Οι Βούλγαροι από 9 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους».


Τέλος, λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν, αλλά και υπέστησαν τεράστιες ζημιές πολλές βυζαντινές αρχαιότητες. Και βέβαια, κυρίως εκκλησίες. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν 15 μοναστήρια, μεταξύ των οποίων τα ιστορικής σημασίας Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και 300 εκκλησίες, με έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

«Επαγγελματίες» βάρβαροι και αρχαιοκάπηλοι

Λάκκος σε αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γεμάτος με αγάλματα, πριν καταχωθούν για να σωθούν από τους ληστές - κατακτητές (από το βιβλίο του Β. Πετράκου)

Αποκαλυπτικές για τη βαρβαρότητα απέναντι στα παγκόσμιας σημασίας μνημεία, αλλά και τον «επαγγελματισμό» στην αρχαιοκαπηλία, ακόμα και αρχαιολόγων Γερμανών, είναι οι περιγραφές που υπάρχουν στον ειδικό τόμο του υπουργείου Παιδείας το 1946 («Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»).

Ακρόπολη
Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες ή άλλα μέσα αποσπούσαν κατεργασμένα μάρμαρα, φτάνοντας συχνά μέχρι την πλήρη καταστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα.
Αυτά γίνονταν καθημερινά, για όλο το διάστημα της Κατοχής.

Αθήνα
Γερμανοί αξιωματικοί πήραν αρχαία κεφαλή γυναικός, σε άριστη κατάσταση, του 4ου αιώνος π.Χ., την οποία χάρισαν στο στρατάρχη Λιστ.
Αυτός την έβγαλε από την Ελλάδα (σ.σ.: στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διευθυντής ήταν ο Βάλτερ Βρέντε, αρχαιολόγος, αλλά ακραιφνής ναζί, με τον οποίο είχε συναντηθεί και ο Χίτλερ όταν είχε έλθει στην Αθήνα).

Κεραμεικός
Οι χιτλερικοί, κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα, πυροβόλησαν κατά του ανάγλυφου του Χάρωνος.

Σούνιο
Οι Γερμανοί, κατά την αποχώρησή τους, έκαναν ανατινάξεις κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ένα περιστύλιο της ανατολικής πλευράς κομματιάστηκε.

Κορωπί
Στο σχολείο ήταν συγκεντρωμένη η αρχαιολογική συλλογή. Οι Γερμανοί διέλυσαν τελείως αυτή τη συλλογή, πολλά αρχαία αντικείμενα τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τη λέσχη τους, άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν.

Ελευσίνα
Γερμανοί στρατιώτες διέρρηξαν το μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και διάφορα ειδώλια. Επίσης, οι χιτλερικοί ανέτρεψαν κολόνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία στο εκεί μουσείο. Ο,τι μπορούσαν το έπαιρναν σαν «ενθύμιο». Με τις αρχαιότητες «προστάτευαν» το υδραγωγείο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο.

Αίγινα
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο Γερμανός αρχαιολόγος Βάλτερ γέμισε τέσσερα κιβώτια αρχαία από την Αίγινα και τα έβγαλε στο εξωτερικό.
Το τι πήρε αυτός ο «αρχαιολόγος» δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί, γιατί επί πολλά έτη πριν από τον πόλεμο ο ίδιος έκανε ανασκαφές εκεί.

Μυκήνες
Το καλοκαίρι του 1941 Γερμανοί στρατιώτες πήραν δύο πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων. Τον Αύγουστο του 1943 πέντε Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Θησαυρό του Ατρέως και με κοπίδια, σφυριά κ.λπ. κατέστρεψαν τάφους για να αφαιρέσουν πέντε χάλκινους ήλιους.
Αλλοι «συμβάρβαροί» τους πυροβόλησαν με περίστροφα
τα λιοντάρια στην Πύλη των Λεόντων.
Στο τέλος, οι αχρείοι έγραψαν και τα ονόματά τους,
για να μείνουν στην Ιστορία.

Ολυμπία
Από την παραμονή των μηχανοκίνητων στο χώρο, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές (σ.σ.: δεκάδες εξ αυτών αναφέρονται).
Και όλα αυτά έγιναν ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου του Γ’ Ράιχ, Αλτενμπουργκ, ότι η Ολυμπία είναι χώρος «που ενδιαφέρει εξαιρέτως τον Χίτλερ». Να φανταστεί κανείς και να μην τον ενδιέφερε εξαιρετικώς!


Κόρινθος

Γερμανοί αξιωματικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι κατά διαστήματα έκλεψαν πολλά αρχαία από το μουσείο της πόλης.

Αγία Λαύρα
Από φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί, καταστράφηκε ο πάνω όροφος των κελιών του μοναστηριού.

Καλαμάτα
Γερμανικό πυροβολικό κανονιοβόλησε το βυζαντινό μοναστήρι της Βελανιδιάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλές βυζαντινές εικόνες και πολύτιμη βιβλιοθήκη.

Χαλκίδα
Κατά την περίοδο 1941-1942, οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ έκαναν ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα ή αλλού. Αγνοούνται.

Κωπαΐδα
Γερμανοί αρχαιολόγοι έκαναν παράνομες ανασκαφές σε σπήλαιο της Κωπαΐδας. Ο Λάουφερ έκανε ανασκαφές σε τάφους στην περιοχή. Τα ευρήματα αγνοούνται.

Τιθορέα

Κοντά στο σταθμό της Τιθορέας οι Γερμανοί έκαναν διάφορες εργασίες. Βρήκαν είκοσι αρχαίους τάφους. Το περιεχόμενό τους δεν παραδόθηκε σε κανέναν Ελληνα αρμόδιο.

Θήβα
Θρασύτατη διάρρηξη στο μουσείο στις 29 Απριλίου 1941.
Πολλά αρχαία εκλάπησαν και προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές.

Ορχομενός
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως στόχο βολής το μεσαιωνικό κάστρο. Μέρος του δυτικού τείχους γκρεμίστηκε.

Βεργίνα
Χωρίς καμιά άδεια, ο Γερμανός αρχαιολόγος Εξνερ έκανε ανασκαφές κοντά σε εκείνες του καθηγητή Ρωμαίου, μεταξύ Παλατίσας και Βεργίνας. Βρέθηκαν 4-6 τάφοι. Τα ευρήματα δεν παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση.
Τις υποδείξεις των Ελλήνων αρχαιολόγων να μην κάνουν ανασκαφές τις αγνόησαν.

Κέρκυρα
Από γερμανικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν: τον Σεπτέμβριο του 1943 ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Πατέρων.
Οι βυζαντινοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου και της Οδηγήτριας
(σ.σ.: σε όλους υπήρχαν σπάνιες εικόνες).
Η Μητρόπολη των Καθολικών, μνημείο του 16ου αιώνα, που περιείχε έργα εξαιρετικής ιστορικής αξίας, πολύτιμες ιστορικές επιγραφές, εικόνες και άλλα κειμήλια.
Ο Ναός Ευαγγελισμού.
Οι τάφοι των ηρώων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Η Βιβλιοθήκη (βενετικό κτίριο του 18ου αιώνα), στην οποία υπήρχαν 70.000 τόμοι βιβλίων -μεταξύ αυτών ιστορικά χειρόγραφα, πολλές πρώτες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (π.χ. η πρώτη έκδοση του Σαίξπηρ).

Καλαμπάκα
Οι Γερμανοί κατέστρεψαν μέρος της οροφής του επισκοπικού ναού, καθώς και φορητές εικόνες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για φωτιά.
Σε όλες τις εκκλησίες της Καλαμπάκας, σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Τριάδα, Αγιο Γεώργιο, στη διπλή εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Χαραλάμπους,
έβαλαν φωτιά και τις κατέστρεψαν.
Οι Γερμανοί μετέτρεψαν τον επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε στάβλο.

Μετέωρα
Καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης (Μετέωρον), η Αγία Μονή, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Στέφανος, ο Αγιος Χαράλαμπος, ο Παντοκράτορας, τα Μοναστήρια Ρουσάνου και Αγίου Αθανασίου.

Ελασσόνα – Πύθιον
Για να μαγειρέψουν, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν εικόνες.

Θεσσαλονίκη
Στις 31 Μαΐου 1944 οπλισμένοι Γερμανοί εισέβαλαν στο Μουσείο «Αγιος Γεώργιος» και έκλεψαν μαρμάρινο άγαλμα γυναίκας. Στις διαμαρτυρίες είπαν ψέματα ότι τάχα το μετέφεραν σε καταφύγιο για ασφάλεια, ενώ το έστειλαν στη Βιέννη.

Ποτίδαια
Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί άρπαξαν όλη την αρχαιολογική συλλογή.
Χαλκιδική Κατά τις εργασίες για στρατιωτικά έργα, οι Γερμανοί κατέστρεψαν νεκρόπολη, στην οποία βρέθηκαν σπουδαία αρχαία.

Κνωσός
Ο στρατηγός Ρίνγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα πήλινα μινωικά αγγεία, μια χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο. Για πολλές μέρες, επίσης, μετέφεραν αντικείμενα από το μουσείο στο σπίτι όπου έμενε.
Στη συνέχεια, τα έστελνε στη Γερμανία (σ.σ.: αναφέρεται λίστα κλοπιμαίων). Ακόμη, Γερμανοί στρατιώτες έκλεψαν ειδώλια των θεοτήτων του υστερομινωϊκού ΙΙΙ ιερού του ανακτόρου της Κνωσού,ενώ ο βασιλικός τάφος των Ισοπάτων
καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς στο τέλος του 1941 για να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε παραπήγματα επάκτιων πυροβολείων.

Καστέλι Κισσάμου
Στις 21 Νοεμβρίου 1943 οι Γερμανοί πήραν πάρα πολλά κομμάτια (σ.σ.: αναφέρονται συγκεκριμένα) από την εκεί αρχαιολογική συλλογή.

Γόρτυνα
Γερμανοί έκλεψαν ένα άγαλμα νύμφης ή Αφροδίτης ρωμαϊκής εποχής, ένα ανάγλυφο καθισμένης γυναίκας και επιτύμβιο ελληνιστικών χρόνων, καθώς και δύο μικρές κεφαλές. Υπεύθυνος για τα παραπάνω ο στρατηγός Ρίνγκελ.
Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1941 οι Γερμανοί για να βρουν θησαυρούς
ανατίναξαν το δάπεδο του Ισείου.

Βαθύ Σάμου
Η καταστροφή άρχισε από τις 17 Νοεμβρίου 1943 με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Επακολούθησε στις 23 του ίδιου μήνα η διάρρηξη του Πασχάλειου Μουσείου και η εγκατάσταση εκεί των Ιταλών αιχμαλώτων.
Με τη συγκατάθεση των Γερμανών πετιούνται έξω από το μουσείο, όπου έμειναν περί τους δύο μήνες, και τον Ιανουάριο του 1944 συγκεντρώθηκαν στις κάτω αίθουσες. Πολλά είχαν θρυμματιστεί, τεμαχιστεί και έφεραν σαφή τα σημάδια της κακής μεταχείρισής τους. Ο στρατηγός Μίλερ άρπαξε διάφορα αγάλματα και ξεχωριστές κεφαλές αγαλμάτων. Το παράδειγμά του μιμήθηκαν πολλοί άλλοι Γερμανοί και Ιταλοί. Ο Κράικερ (σ.σ.: «αρχαιολόγος») πήρε ένα κιβώτιο γεμάτο αρχαία, χάλκινα και πήλινα, χωρίς να πει τι ήταν και πού τα πήγαινε. Πολλά βέβαια από τα αντικείμενα του μουσείου είχαν εξαφανιστεί πριν από τη μετάβαση του Κράικερ στη Σάμο.
Τον είχαν προλάβει άλλοι δικοί του!

Μήλος
Κατά την εκτέλεση οχυρωματικών έργων κοντά στην προϊστορική πόλη Φυλακωπή, βρέθηκαν πολλά αρχαία, που γέμιζαν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα κιβώτια. Ολα αυτά τα κράτησε ο λοχαγός Βολντλς Ρούντολφ, μαζί με ένα λίθινο αγαλματάκι καθισμένου παιδιού σε άριστη κατάσταση. Αυτός ο λοχαγός χάρισε μερικά από τα κλοπιμαία στο στρατηγό Σπέιντερ.


Θανάσης Αργυράκης, Αντώνης Καρατζαφέρης στον “Τύπο της Κυριακής”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΦΩΤΙΑ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ > Ο "ναύτης του Αιγαίου", στέλνει γράμμα στον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο


Μια επιστολή- άρθρο με την οποία απευθύνεται στον Α/ΓΕΕΘΑ και του επισημαίνει τις ευθύνες του για όσα υφίστανται οι στρατιωτικοί με τις περικοπές δημοσιεύει το Onalert. Προέρχεται από έμπειρο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμο για πολλά χρόνια στον Ελληνικό Στόλο, ο οποίος έχει απευθυνθεί με άλλη του επιστολή και προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο "ναύτης του Αιγαίου", όπως υπογράφει ξαναχτυπά! Σκέψεις της πλώρης (Σκοτεινής νύχτας, από τις εκατοντάδες απλήρωτες, σχετικά με τη στάση του ΑΓΕΕΘΑ).

Ήθελα να πιστεύω ότι ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος δεν είχε πρόθεση να παρέμβει και μέσα από μια εγκύκλιο πειθαρχολαγνείας να δημιουργήσει κλίμα τέτοιο ώστε να αποτρέψει τα στελέχη των ΕΔ να εκφράζουν την αντίθεση τους και να προβαίνουν σε οιανδήποτε διαμαρτυρία για τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η τριχρωματική / τρικομματική / μνημονιακή Κυβέρνηση και αυτό γιατί σκεφτόμουνα ότι θα του ήταν αν όχι αδύνατον τουλάχιστον πολύ δύσκολο να αντικρίσει

 τους πένητες πλέον, αλλά πάντα αξιοπρεπείς πρώην αρχηγούς του και συναδέλφους του εν ενεργεία και αποστρατεία
την κόρη συναδέλφου που έγραψε την συγκλονιστική επιστολή
 την οικογένεια του συναδέλφου που δημοσιοποίησε τον Γολγοθά της καθημερινής προσπάθειας για επιβίωση
 τους υφισταμένους του από τους οποίους ζητά να ξεχάσουν τις, όπως διαμορφώνονται πλέον, αποδοχές πείνας και τα προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους και απερίσπαστοι να ασχολούνται μόνο με τις αποστολές που τους ανατίθενται διαχειριζόμενοι ανθρώπινες ζωές και οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων
 τους νεόπτωχους συναδέλφους εν ενεργεία και αποστρατεία που είδαν, χωρίς την παραμικρή αντίδραση του Αρχηγού, με το πρόσχημα του P.S.I, αντίθετα από τις τράπεζες, να υφαρπάζονται τα χρήματα από τους προνοιακούς λογαριασμούς των ταμείων τους , χρήματα στα οποία το δημόσιο δεν είχε καμία συμμετοχή και τα οποία ήταν, βάση της υφισταμένης νομοθεσίας, στην τράπεζα της Ελλάδας συμμετέχοντας όμως καταχρηστικά στο κοινό της κεφάλαιο και σήμερα βλέπουν, ενώ καλούνται να συνεισφέρουν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, τις όποιες ανταποδοτικές παροχές από τα μερίσματα μέχρι και τα έξοδα κηδείας να μειώνονται σε ποσοστά πάνω από 30% και να καταρρέει ολοκληρωτικά το προνοιακό μετοχικό σύστημα

 τους φτωχοποιημένους συναδέλφους εν ενεργεία και αποστρατεία των οποίων απαξιώνουν το σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης για το οποίο καταβάλουν , πέραν των κρατήσεων για την υγειονομική περίθαλψη που καταβάλουν όλοι οι ασφαλισμένοι, αυτοί και μόνον αυτοί κάθε μήνα χρήματα για την ανέγερση και συντήρηση των Νοσοκομείων Ναυτικό και ΝΙΜΤΣ

Αλήθεια κ. Αρχηγέ
 Γνωρίζετε παγκοσμίως , με εξαίρεση τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής όταν εκεί λειτουργούσαν τα παιδιά της σχολής του Σικάγο και του ΔΝΤ , περιπτώσεις ΕΔ όπου τα στελέχη τους οδηγηθήκαν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ;
 Γνωρίζετε ότι η άδικη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας και οι προσπάθειες απαξίωσης των στελεχών των ΕΔ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την φυσική τους ηγεσία , με κατ εμέ στοχευμένες ενέργειες και χαρακτηρισμούς όπως αυτιστικοί , αντιπαραγωγικοί κλπ , οδηγεί τα πράγματα σε επικίνδυνους ατραπούς ;
 Γνωρίζετε ότι οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων γιατί η εφαρμογή των προαναγγελθέντων μέτρων θα τους αναγκάσει να παρανομούν εργαζόμενοι λάθρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωση της οικογένειας τους ;
 Γνωρίζετε ότι έχουν μειωθεί σε εκπληκτικό βαθμό οι κοινωνικές παροχές ( Νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ) και έχει αυξηθεί δυσανάλογα η ίδια συμμετοχή για την περίθαλψη ;
 Εξηγήσατε στην πολιτική ηγεσία ότι οι μισθολογικές προαγωγές δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια που συνδέονται με τα χρόνια εργασίας όλων των εργαζομένων ;
 Εξηγήσατε με καθαρή φωνή στην κυβέρνηση και την κοινωνία ότι όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τις ΕΔ σε διάλυση ;
 Εξηγήσατε στην πολιτική ηγεσία ( ακόμα και σε αυτούς τους Υφυπουργούς που προέρχονται από τις ΕΔ ) αυτό που γνωρίζουν όλα τα στελέχη των ΕΔ παγκοσμίως ότι η πειθαρχεία εμπνέεται και δεν επιβάλλεται με ποινολόγια , εκφοβισμούς και απειλές ;
 Καλέσατε το ΣΑΓΕ με θέμα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των στελεχών των ΕΔ και την επίδραση στην μαχητική ικανότητα και την εθνική άμυνα της χώρας ; και εάν ναι ποιά ήταν τα συμπεράσματα και τι κάνατε ;
 Εάν είστε , κατά την δήλωση σας , η ηγεσία ,δηλαδή εσείς , το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών , τι κάνατε γι αυτούς ;
 Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί διαμαρτύρονται τα στελέχη των ΕΔ ; Έχετε απαντήσεις ; Έχετε κάνει ενέργειες ;

Κύριε Αρχηγέ
Καταλαβαίνω , από την μέχρι τώρα στάση σας , ότι προσπαθείτε απλά να ισορροπήσετε, αλλά αυτό εκτιμώ ότι δεν είναι ορθό, δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά του ηγέτη , αυτό είναι η νοοτροπία νεόκοπων πολιτικών . Εσείς έχετε υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό Λαό ,στους συναδέλφους σας , στον εαυτόν σας ,στο όρκο σας να απευθυνθείτε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία που άρχει των ΕΔ και εγγράφως να καταθέσετε με πλήρη αιτιολογία τις όποιες αντιρρήσεις έχετε για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων που αφορούν τα στελέχη των ΕΔ και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή τους και να υποβάλετε τις δικές σας προτάσεις για την οικονομικότερη και βέλτιστη λειτουργία των ΕΔ. Σε περίπτωση που οι όποιες αποφάσεις της Κυβέρνησης οδηγούν σε περιπέτειες τις ΕΔ και θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική Άμυνα της χώρας τότε έχετε την υποχρέωση να υποβάλετε την παραίτηση σας .
Βεβαίως εάν εκτιμάτε ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα είναι σωστά τότε έχετε την υποχρέωση ως ηγέτης ευθαρσώς να το γνωστοποιήσετε σε όλους γιατί αυτές τις ώρες ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρυφτεί πίσω από την ομαδική κυβερνητική ευθύνη .
Κύριε Αρχηγέ
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνουν πικραμένα αλλά και πειθαρχημένα ίσως τόσο πολύ όσο ποτέ άλλοτε, διαλαλούν δε σε όλους τους τόνους και όσο πιο καθαρά μπορούν ότι η λειτουργία τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους για την Εθνική Άμυνα δεν εξαρτάται από την αμοιβή τους αλλά μόνο από τον όρκο που έχουν δώσει.
Πράξε και εσύ το καθήκον σου.
Ο Ναύτης του Αιγαίου
Ενεργός Πολίτης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εξοργισμένοι οι Βρετανοί με τα τούρκικα σήριαλ - Καταγγέλλουν ότι "γυρίζονται" με λεφτά της ΕΕ!




ImageΤην απίστευτη καταγγελία ότι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γυρίζονται κάποιες πολύ γνωστές τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, που στη συνέχεια πλημμυρίζουν κάποιες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έκανε η Βρετανίδα βουλευτής του βρετανικού συντηρητικού κόμματος, Pauline Latham. Μάλιστα η είδηση αυτής της καταγγελίας προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση, που πέρασε και στον τουρκικό τύπο, με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Μιλιέτ.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Βρετανίδα βουλευτής κατήγγειλε ότι μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, που ανέρχεται στο ποσό των 620 εκατομμυρίων αγγλικών Στερλινών, πηγαίνει στην ταχέως αναπτυσσομένη τηλεοπτική βιομηχανία της Τουρκίας και στην παραγωγή διαφόρων τηλεοπτικών σήριαλ, που έχουν πλημμυρίσει τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα ελληνικά κανάλια.
Το θέμα μάλιστα πήρε μεγάλη έκταση αναγκάζοντας την ίδια την υπουργό Ανάπτυξης της Βρετανίας, Justine Greening, να διατάξει έρευνα για το πως διοχετεύεται η οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία στην παραγωγή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών. Να σημειώσουμε ότι ορισμένα από αυτά τα σήριαλ έχουν εξοργίσει τους Βρετανούς γιατί αναφέρονται στην παρουσία του βρετανικού στρατού στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο 1919-1922, με εξευτελιστικούς τρόπους που καταρρακώνουν την εικόνα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και δημιουργούν αντιβρεττανικά αισθήματα στο τηλεοπτικό κοινό.
Στην καταγγελία της, η Βρετανίδα βουλευτής αναφέρει ότι η Τουρκία είναι η χώρα που λαμβάνει την μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με καταχρηστικό τρόπο χρησιμοποίει αυτή την οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη της «σηριαλικής» της βιομηχανίας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την βρετανίδα βουλευτίνα, γίνεται εξαγωγή αυτών των σειρών με προφανή σκοπό την προπαγάνδα των τουρκικών, (νεοοθωμανικών ), θέσεων στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, ο γνωστός και στην Ελλάδα για τα ειρωνικά του σχόλια για τους Έλληνες, Egemen Bağis, έχει ομολογήσει, σύμφωνα με τους Βρετανούς, ότι μεγάλα ποσά από την Ευρωπαϊκή βοήθεια δίνονται για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, που στη συνέχεια εξαγόμενες αποφέρουν τεράστια κέρδη στα τουρκικά κανάλια.
Το πόσο η κατάσταση αυτή η έχει εξοργίσει τους Βρετανούς, (ενώ εδώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε τον ύπνο του.. οθωμανικού δικαίου και κανείς δεν αντιδρά), φάνηκε από το ότι η γνωστή βρετανική εφημερίδα, Daili Mail, έχει κηρύξει εκστρατεία κατά της συνέχισης της μεγάλης οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, η οποία στηρίζει την τηλεοπτική της βιομηχανία.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα και εξόργισε τους βρετανούς γιατί παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν και οι φετινές εκτιμήσεις των Βρυξελλών για τη κατάφορη παραβίαση των βασικών αρχών της ελευθερίας του τύπου στην Τουρκία, (αλήθεια που είναι οι Έλληνες αριστεροί για να καταγγείλουν την ανελεύθερη Τουρκία;), η οποία παράγει τηλεοπτικά σήριαλ και τα εξάγει στο εξωτερικό ενώ στο εσωτερικό της καταπιέζει κατάφορα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Για το ίδιο θέμα, όπως έγινε γνωστό από τον βρετανικό τύπο και αναμεταδόθηκε και από την εφημερίδα Μιλιέτ, ετοιμάζεται για τις αρχές του 2013 ειδική διάσκεψη στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα την κατάφορη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία, (άραγε θα μετάσχουν σε αυτή την σύσκεψη και Έλληνες) .
Και όλα αυτά ενώ εδώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε τον ύπνο του «νεοοθωμανικού δικαίου» και οι Τούρκοι με λεφτά της Ευρώπης, δηλαδή και με δικά μας λεφτά, κατασκευάζουν τις τηλεοπτικές τους αθλιότητες και μας τις σερβίρουν σαν ένα περίτεχνο δηλητήριο νέο-γκιαουροποίησης του ελληνισμού.
[Του Νίκου Χειλαδάκη από ellinonpaligenesia.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έβαλαν Ελληνόπουλα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ!

211110-kindergartenΣτο 79ο νηπιαγωγείο των Σεπολίων γιόρτασαν το μπαϊράμι

Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν τις πλατείες της Αττικής για να προσευχηθούν, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.
Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια "μυήθηκαν" στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους! Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται... αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Όπως είναι περίεργο, το πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική "φιλανθρωπική" οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει "δώρα" στα παιδιά. Τα "δώρα" όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι "φιλάνθρωποι" έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.
Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην "πολυπολιτισμική" Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί "ρατσιστής" ή "ξενόφοβος" κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο Έλληνας και τα παιδιά του οι πιο χαμένοι της Ευρωπαϊκής κρίσης

Μια ακόμα θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας καταγράφεται στην τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ. Το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται συνεχώς μεταξύ του 2009 και του 2011. Ήδη εμφανίζεται μειωμένο κατά 15,7% και γενικότερα κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ. Ακολουθεί η Ιρλανδία (-9%) και μετά έπονται η Λιθουανία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ουγγαρία, όλες με μείωση πάνω από 4%.

Η σημείωση της Κομισιόν, ότι η εξέλιξη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία, όπου τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και οι πιο ελαστικές αγορές εργασίας έχουν επιτρέψει στα συνολικά εισοδήματα να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη στους Έλληνες.

Η παιδική φτώχεια έχει μπει στο σπίτι μας

Τα ανεπαρκή έσοδα από την εργασία των νέων αλλά και η ελλιπής υποστήριξη όσων νοικοκυριών έχουν παιδιά αποτελεί μείζον πρόβλημα. Σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία ο κώδωνας του κινδύνου για την παιδική φτώχεια έχει χτυπήσει εδώ και καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα τρίμηνο έχασε πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) κυμαίνεται από πάνω του 20% σε Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο και περίπου 10% στη Δανία και τη Φινλανδία.

Τα 15+1 μέτρα φωτιά που οδηγούν στην ΑΠΟΛΥΤΗ ύφεση χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ελπίδα ανάκαμψης μέχρι την ΑΠΟΛΥΤΗ καταστροφή των Ελλήνων

Όλα είναι έτοιμα για την ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των μικρομεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας μέχρις ΤΕΛΙΚΗΣ .. πτώσεως!  ΔΕΙΤΕ το σύνολο των μέτρων που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ελπίδα για μελλοντική ανάκαμψη αφού με κάθε ένα δισ περικοπών θα χάνετε 1 δισ απο την ύφεση , θα είμαστε σαν σκυλιά που κυνηγούν την ουρά τους χωρίς να την πιάνουν ΠΟΤΕ!..

1. Αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από 65 στα 67 έτη

2. Κόβεται 13ος – 14ος μισθός στο Δημόσιο

3. Μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ

4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών

5. Περικοπή εδικών μισθολογίων 5%-20%

6. Μείωση επιδομάτων των θέσεων ευθύνης, κατάργηση επιδομάτων παραγωγικότητας στο Δημόσιο

7. Περικοπή κοινωνικών επιδομάτων (εργάτες, ανασφάλιστοι, δικαιούχοι εποχικών επιδομάτων ανεργίας)

8. Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα

9. Μείωση των δαπανών σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ

10. Αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων από 10% στο 15%

11. Διατήρηση του βασικού αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους των 5.000 αλλά με κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα προστατευόμενα παιδιά

12. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης

13. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με ισοδύναμο μέτρο την επιβολή ειδικού τέλους στους χώρους εστίασης που θα επιτρέπεται το κάπνισμα

14. Αύξηση των φόρων στα τσιγάρα

15. Όσοι αμείβονται με «μπλοκάκι» και έχουν συνεχή απασχόληση στον ίδιο εργοδότη δεν θα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά ως μισθωτοί και τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

16. Καταργούνται τα υψηλά κλιμάκια φορολογίας και αντικαθίστανται από ένα συντελεστή 35% στη φορολογία εισοδήματος.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/09/151.html

ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!

 
   Αυτήν την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκε άρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.

   Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα..... πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας καταργήσεως των συμπληρωμάτων διατροφής και των
βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius. Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπή ελέγχου του
παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής.
   Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλής ποιότητος συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην
Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής, που βασίζονται στις βιταμίνες και
στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώς και στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσω από όλα αυτά
κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

   Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής
και αν λαμβάνουν βότανα θα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.

   Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων της κινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα
απαγορευτούν και τα καλής ποιότητος συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο (συνθετικές και όχι φυσικές)
βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλών δόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο
οργανισμό. Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία του παγκοσμίου πολιτισμού.

   Με μια σειρά άρθρων θα αποδείξω με επιστημονικά επιχειρήματα και επιστημονικές μελέτες την αξία των βιταμινών και άλλων
συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και...των βοτάνων για την ανθρώπινη υγεία και θα καταδειχθεί ποιοι ωφελούνται πραγματικά πίσω
από αυτές τις σκοταδιστικές ρυθμίσεις.

   Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing, 2011)
και αναφέρεται στην αξία των βιταμινών, των μετάλλων και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (ιχθυελαίου) για την καρδιαγγειακή
μας υγεία, αποτελώντας έτσι μια πρώτη απάντηση στο περιοδικό Σπίγκελ, ότι οι βιταμίνες τάχα δεν ωφελούν].

  Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά σας
και σας προφυλάσσουν από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό;

   Έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη Β3 στη μορφή νιασίνης ή καλύτερα inositolhexanicotinate μειώνει την LDL, αυξάνει την HDL,
μειώνει τα τριγλυκερίδια, αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και  μακραίνει την επιβίωση μετά από μια καρδιακή
προσβολή;

   Γνωρίζετε τι είναι η Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α) και ποιος ο ρόλος της γιατην πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων;

   Γνωρίζετε ότι η Lp(a) είναι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά από ό, τι η χοληστερίνη και ότι η Lp(a) δεν
μειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τη λήψη βιταμίνης C και νιασίνης σε υψηλές δόσεις;

   Έχετε ακούσει ποτέ για την ομοκυστεΐνη και για τον ρόλο της στην πρόκληση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού;

   Είναι φυσικό να μην την έχετε ακούσει, διότι η ομοκυστεΐνη δεν μειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνον με τις βιταμίνες Β6, Β12 και
φολικό οξύ σε υψηλές δόσεις.

   Γνωρίζεται τίποτα για την CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η CRP είναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών
προσβολών και εγκεφαλικών. Αν και μειώνεται με τις στατίνες (τα νεότερα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης), μειώνεται επίσης
με ένα πιο φυσικό συστατικό, το ιχθυέλαιο. Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε σε υψηλές δόσεις προστατεύει την καρδιά σας;

   Το μόνο που πιθανώς γνωρίζετε είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη μπλοκάρει τις αρτηρίες σας και ότι, για να προστατευτείτε
από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, πρέπει να τρώτε μια δίαιτα με λίγα λίπη και χοληστερίνη και, αν αυτό δεν αρκεί, θα πρέπει
να λαμβάνετε στατίνες.

   Πολλές όμως επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερίνη των τροφίμων δεν αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος και
ότι η υψηλή χοληστερίνη του αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό που επίσης σκοπίμως σας αποσιωπούν είναι ότι οι
στατίνες έχουν τρομερές παρενέργειες.

   Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, ραβδομυόλυση (που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο σε ανθρώπους), μυοπάθεια,
αμνησία, βίαιη συμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.

   Είναι απίθανο κάποιος καρδιολόγος να σας συνταγογραφήσει βιταμίνη Β3(inositol hexanicotinate), ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, και
βιταμίνες Β6,Β12 και φολικό οξύ για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

   Το μόνο που θα σας συνταγογραφήσει είναι στατίνες. Αλλά γιατί, αφού αυτές οι βιταμίνες και το ιχθυέλαιο δεν έχουν παρενέργειες
και μειώνουντον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, δεν σας τις συνταγογραφεί;

   Διότι η πλειοψηφία των καρδιολόγων ενημερώνεται συνέδρια, που χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες παρασκευής στατινών.
Ο καρδιολόγος έχει μάθει να χορηγεί μόνο στατίνες και δεν έχει ενημερωθεί για την αξία των βιταμινών και άλλων ζωτικών θρεπτικών
συστατικών στην πρόληψητης καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτάτα ζωτικά θρεπτικά συστατικά,
τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες δενθέλουν να γνωρίζετε.

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ 3)

   Στα πλαίσια μιας μελέτης για το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών 2.000 άνδρες που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ακολούθησαν
μία από τρεις δίαιτες. Στο τέλος των τεσσάρων χρόνων εκείνοι των οποίων η δίαιτα περιλάμβανε ψάρια με λίπος ή κάψουλες με
ιχθυέλαια είχαν λιγότερους θανάτους σε ποσοστό ένα τρίτο σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τη δίαιτα με χαμηλά λιπαρά
ή εκείνη με πολλές ίνες (1).

   Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα συμπληρώματα EPA (ιχθυέλαιο) μειώνουντα τριγλυκερίδια και την LDL, αραιώνουν το αίμα και
αυξάνουν την HDL, ενώ προστατεύουν τα λίπη του αίματος από την οξείδωση (2, 3).

   Ο Dr. Saynor από την Καρδιοθωρακική Μονάδα στο Βόρειο Νοσοκομείο του Σέφιλντ έδωσε σε εθελοντές 20 ml EPA για πέντε
εβδομάδες και παρατήρησε επίσης πτώση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL. Συνέχισε τη μελέτη του παρακολουθώντας
πάνω από 100 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα για περισσότερο από ένα χρόνο. Τα συμπληρώματα EPA είχαν ως αποτέλεσμα
όλα σχεδόν τα άτομα να φτάσουν σε κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σεμεγάλη μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική
αντιμετώπιση της στηθάγχης(4).

   Το EPA παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στα τοιχώματα των αρτηριών και στον έλεγχο της αντίστασης
στην ινσουλίνη. Το ιχθυέλαιο μειώνει τη C-reactive protein (CRP). Η C-reactive protein είναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος
καρδιακών προσβολών,εγκεφαλικών και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

   Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα ωμέγα-3 παρουσιάζουν σημαντική μείωση στους
θανάτους από καρδιαγγειακά. Αυτό οφείλεται στο ότι μειώνουν τις αρρυθμίες και προλαμβάνουν τους θρόμβους. (5).

   Γιατί λοιπόν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν ιχθυέλαιο, αλλά μόνο στατίνες; Διότι το ιχθυέλαιο είναι μια φυσική ουσία που δεν
πατεντάρεται σε αντίθεση με τις στατίνες που αποφέρουν εκατομμύρια κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

   Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου συμβαίνουν σπασμοί στη στεφανιαία αρτηρία. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση ενός αριθμού
θυμάτων καρδιακής προσβολής, τα οποία στη νεκροψία δεν φαίνεται να έχουν ολική απόφραξη της αρτηρίας.

   Είναι γνωστή η σχέση του χαμηλού επιπέδου μαγνησίου με τον υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα θύματα καρδιακής
προσβολής έχουν συνήθως 30% λιγότερο μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό. Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος
είναι επίσης υψηλότερος στα μέρη του κόσμου που είτε η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είτε η περιεκτικότητα του νερού σε
μαγνήσιο είναι χαμηλή. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων είναι χαμηλότερος σε περιοχές με σκληρό νερό, το οποίο περιέχει
περισσότερο ασβέστιο και μαγνήσιο.

   Ένας από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου, σε συνδυασμό με το ασβέστιο, είναι ο έλεγχος της σύσπασης και χαλάρωσης
των μυών (6).
   Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματος ελέγχοντας την πίεση του αίματος. Κρατά τον ρυθμό της
καρδιάς σταθερό, βοηθώντας κατά της αρρυθμίας και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ E

   Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη E, όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, προστατεύει την καρδιά μας.

   Οι πρώτες μελέτες για την επίδραση της βιταμίνης E στα καρδιαγγειακά νοσήματα έγιναν τη δεκαετία του 40 και 50 από τους
Drs. Wilfred και Evan Shute, οι οποίοι θεράπευσαν 30.000 ασθενείς με καρδιοπάθεια χορηγώντας τους βιταμίνη E με τεράστιο
ποσοστό επιτυχίας.
   Στην μελέτη Nurses Health που περιλάμβανε περισσότερες από 87.000 γυναίκες ο Dr. Meir Stampfer και οι συνάδελφοί του στην
Ιατρική Σχολήτου Harvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard ανέφεραν 41% μείωση κινδύνου για καρδιοπάθεια ανάμεσα
στις νοσοκόμες που λάμβαναν βιταμίνη E (κατά μέσο όρο 200 IU) για περισσότερο από δύο χρόνια. Η κατά μέσοόρο κατανάλωση
βιταμίνης E στην ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο ήταν 200 IU (7).

   Στην μελέτη Health Professionals Follow-up Study που περιλάμβανε 40.000 άνδρες ο Dr. EricRimm και οι συνάδελφοί του στην
Ιατρική Σχολή του Harvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard βρήκαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν βιταμίνη Ε πάνω από
δύο χρόνια είχαν 37% λιγότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν λάμβαναν συμπληρώματα
βιταμίνης E. Η κατανάλωση της βιταμίνης E στην ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο ήταν κατά μέσο όρο 400 IU(8).

   Η μελέτη CHAOS (Cambridge Heart Anti-Oxidant Study) βρήκε ότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης E ήταν
εντυπωσιακά
αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Η βιταμίνη Ε μείωσε τον κίνδυνο
καρδιακής προσβολής κατά 75%. Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης είπε ότι αυτός θα συνιστούσε «στους ασθενείς με στηθάγχη και
σε αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο για καρδιοπάθεια να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Ε σε μεγάλες δόσεις»(9).

   Σε μια μελέτη σε 2300 άνδρες στο Quebec οι άνδρες που λάμβαναν διατροφικά συμπληρώματα είχαν 70% μειωμένο κίνδυνο να
πεθάνουν από ισχαιμική καρδιοπάθεια και σχεδόν 50% λιγότερο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η βιταμίνη που φάνηκε πιο
προστατευτική ήταν η βιταμίνη E(10).

   Ερευνητές στην Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση της πρόσληψης αντιοξειδωτικών στην εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης σε
156 άνδρες που είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε εγχείρηση bypass. Αγγειογράμματα έγιναν στην αρχή και ύστερα από δυο
χρόνια, για να εξακριβωθεί αν η αθηροσκλήρωση είχε εξελιχθεί. Οι άνδρες που λάμβαναν 100 IU βιταμίνης E ή περισσότερο
είχαν σημαντικά λιγότερη εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης κατά τη διάρκεια της μελέτης (11).

   Σε μια μελέτη σε 48 υγιείς άνδρες μη καπνιστές δόθηκαν 60, 200, 400, 800 και 1200 IUβιταμίνης E τη μέρα για οκτώ εβδομάδες.
Η οξείδωση της LDL μειώθηκε στους άνδρες που λάμβαναν 400 IU ή περισσότερο βιταμίνης E, αλλά όχι σε αυτούς που λάμβαναν
μικρότερες δόσεις. Από τη μελέτη αυτή φάνηκε ότι το ελάχιστο ποσοστό της βιταμίνης E που χρειάζεται γιατην αναχαίτιση της
οξείδωσης της LDL είναι 400 IU (12).

  Μη λαμβάνετε συνθετική βιταμίνη Ε, αλλά φυσική βιταμίνη Ε, που να περιέχει και τις τέσσερεις τοκοφερόλες.

ΝΙΑΣΙΝΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β3)

   Η νιασίνη είναι μια βιταμίνη που η συμβατική ιατρική θεωρεί ότι είναι φάρμακο. Στην πραγματικότητα  είναι
το πιο αποτελεσματικό φάρμακο μείωσης της χοληστερίνης.Για τους ανθρώπους που έχουν ήδη μια καρδιακή προσβολή η νιασίνη
βελτιώνει την πιθανότητα να μείνουν ζωντανοί καλύτερα από τα συνταγογραφόμενα φάρμακα (13). Αυτό ήταν το συμπέρασμα από
μια μελέτη,το Coronary Drug Project, που έβαλαν το συστατικό αυτό να συγκριθεί με δύο φάρμακα, το clofibrate και την
cholestyramine, για να καθορίσει ποιο καλύτερα αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και μακραίνει την επιβίωση
μετά από μια καρδιακή προσβολή.

   Μερικά χρόνια μετά που οι θεραπείες είχαν σταματήσει, το ποσοστό θανάτου ήταν χαμηλότερο μόνο σε αυτούς που είχαν πάρει
νιασίνη (14).

   Η νιασίνη μειώνει την LDL 10-25% και αυξάνει την χαμηλή HDL πάνω από 31% (15). Μειώνει την υψηλή Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α,
η οποία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά), ενώ κανένα φάρμακο δεν υπάρχει για τη μείωσή της.
Μειώνει επίσης τα υψηλά τριγλυκερίδιααπό 20-50% (16). Κάνει τα κύτταρα του αίματος λιγότερο κολλώδη και άρα μειώνει
τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων, συνεπώς και καρδιακής προσβολής.

Τότε γιατί δεν την συνταγογραφούν οι γιατροί;

   Διότι η νιασίνη χρησιμοποιήθηκε σαν φάρμακο, η αρμονία του σώματος αγνοήθηκε και συνταγογραφείτο αρχικά σε υψηλές
δόσεις των 3 γραμμαρίων και άνω. Έτσι προκαλούσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σαν τον διαβήτη, προβλήματα του ήπατος,
αύξηση του ουρικού οξέος και κοκκίνισμα στο δέρμα. Αν χορηγείτο όμως αρχικά σε χαμηλές δόσεις και σταδιακά αυξάνονταν,
τότε δεν θα υπήρχαν αυτές οι παρενέργειες. Τώρα όμως είναι διαθέσιμη στο εμπόριο μια νέα μορφή της νιασίνης,
η inositolhexanicotinate, που δεν προκαλεί κοκκίνισμα και δεν έχει καμμιά παρενέργεια. Γιατί λοιπόν δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;

   Η νιασίνη είναι μια απλή βιταμίνη που δεν πατεντάρεται. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να χορηγούν στατίνες που τους
αποφέρουν εκατομμύρια κέρδη.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

   Η βιταμίνη C εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματος βοηθώντας στον σχηματισμό του κολλαγόνου.
Είναι αντιφλεγμονώδης, όπως φαίνεται από την ικανότητά της να μειώνει τη CRP (C-reactive protein) στο σώμα. Η CRP είναι
ένας δείκτης φλεγμονής. Η βιταμίνη C προλαμβάνειτον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Μειώνει τα υψηλά επίπεδα της Lp(a)
(λιποπρωτεΐνης α). Έχει θεωρηθεί ότι η Lp(a) και η χοληστερίνη παρασκευάζονται από το συκώτι, για να επισκευάσουν
μικρές ρωγμές στατοιχώματα των γερασμένων αγγείων αίματος.

   Και οι δύο αυτές λιποπρωτεΐνες έχουν την ικανότητα να επισκευάζουν αυτές τις ρωγμές. Ένας τρόπος να κάνουμε να μην
παράγει τόσο πολύ Lp(a) και χοληστερίνη είναι να παρέχουμε το σώμα με αρκετό κολλαγόνο, το οποίο μπορεί επίσης να
επισκευάσει τις ρωγμές.

   Ένα κοκτέιλ βιταμίνης C, L-lysine και L-proline παρέχει στο σώμα μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου, που βοηθούν να
διατηρούνται τα τοιχώματατων αρτηριών καθαρά από Lp(a) και χοληστερίνη και να μειώνονται ταεπίπεδα και των δύο.
Η αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει την πρόσληψη βιταμίνης C και του αμινοξέος λυσίνη, τα οποία σε συνδυασμό
αποτρέπουν την προσκόλληση της Lp(a) στα τοιχώματα των αρτηριών και συντελούν επίσης στην απομάκρυνση των κατάλοιπων
των αρτηριών, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την αθηροσκλήρωση. Καθημερινή χρήση βιταμίνης C μπορεί να μειώσει
τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια 25% σε σύγκριση με αυτούς που δεν λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C (17).

Η βιταμίνη C μπορεί να κατεβάζει την πίεση του αίματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, Β12 ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
 
   Ο συνδυασμός των βιταμινών Β6, Β12 και φολικού οξέος μειώνει τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα
τοξικό αμινοξύ, τα υψηλά επίπεδα του οποίου προκαλούν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Ήδη το1969 ο Αμερικανός ερευνητής
Kilmer McCully πρότεινε ότι η υπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση (18). Βάσισε την αντίληψή του σε
νεκροψίες παιδιών με υπερομοκυστεϊναιμία λόγω διαφορετικών σύμφυτων προβλημάτων του μεταβολισμού. Πλην των τυπικών
ευρημάτων σε αυτά τα παιδιά ο McCully παρατήρησε ότι όλες οι αρτηρίες τους ήταν τόσο αθηροσκληρωτικές όσο στους ηλικιωμένους
ανθρώπους.

   Η υπόθεσή του έχει επιβεβαιωθεί με διάφορους τρόπους από άλλους ερευνητές. Για παράδειγμα πολλές μελέτες έχουν δείξει
ότι η υψηλή ομοκυστεΐνη είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή ασθένεια και ότι οι άνθρωποι με υψηλή
ομοκυστεΐνη είναι πιο αθηροσκληρωτικοί από τους ανθρώπους με χαμηλή ομοκυστεΐνη. Ένα ισχυρό επιχείρημα είναι ότι ο McCully
έχει επιτύχει να παράγει αθηροσκλήρωση σε πειραματόζωα ταϊζοντάς τα ή κάνοντάς τους ένεση με ομοκυστεΐνη.

   Στην Physiciansʼ Health Study αυτοί που ανάμεσα στους 15.000 συμμετέχοντες γιατρούς που είχαν επίπεδο ομοκυστεΐνης 15 ή
περισσότεροήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή από ό, τι αυτοί με τα χαμηλότερα επίπεδα.

   Αυτοί με επίπεδο 12 ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Meir Stampfer και των
συνεργατών του στο Harvard School of Public Health.

   Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ιδιαίτερα το φολικό οξύ, η B6 και η B12 μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης.
Αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να χρηματοδοτήσουν έρευνα στην ομοκυστεΐνη, διότι αυτή μειώνεται με βιταμίνες
και άρα με ουσίες που δεν πατεντάρονται.

   Σε μια μελέτη του Dr. Daniel Hackam και των συνεργατών του στο Siebens-Drake/RobartsResearch Institute στο Λονδίνο στο
Οντάριο οι συμμετέχοντες λάμβαναν 2,5 mg φολικού οξέος, 25mg B6 και 250 mcg B12 κάθε μέρα για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα
ήταν ότι καθυστέρησαν και ακόμα αντέστρεψαν τη θρόμβωση των καρωτίδων, που φέρνουν αίμα στον εγκέφαλο μειώνοντας τον
κίνδυνο για εγκεφαλικό (19).

   Μια Βρετανική μελέτη του 2002 έδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη 800 mc g φολικού οξέος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για
καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό (20). Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη η καθημερινή λήψη 2,5 mg φολικού οξέος δεν βοήθησε στην
μείωση της επανεμφάνισης των εγκεφαλικών σε ανθρώπους που είχαν ήδη ένα εγκεφαλικό. Αλλά ο επικεφαλής ερευνητής σε αυτή την
μελέτη, ο Dr. James Toole, διευθυντής του Stroke ResearchCenter στο Wake Forest University στο Winston-Salem στη Βόρεια Καρολίνα,
πιστεύει σε μια προληπτική στρατηγική κατά των εγκεφαλικών αρχίζοντας να παίρνουμε υψηλές δόσεις φολικού οξέος στα τριάντα
μας από το ναπεριμένουμε ώς τα εξήντα μας (21).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

   Δεν είναι στην πραγματικότητα η LDL που προκαλεί βλάβη, είναι η οξειδωμένη από τις ελεύθερες ρίζες LDL. Η οξειδωμένη LDL
είναι η LDL που έχει αντιδράσει με οξυγόνο. Η υπόθεση της οξειδωμένης LDL αναπτύχθηκε, για να εξηγήσει πώς άνθρωποι με χαμηλά
επίπεδα LDL παθαίνουν καρδιοπάθεια.

   Σύμφωνα με την θεωρία της οξειδωμένης LDL δεν είναι το επίπεδο της LDL που έχει σημασία, είναι το επίπεδο της οξειδωμένης
LDL στην κυκλοφορία του αίματος που είναι σημαντικό. Έτσι, αν καταναλώνουμε συστατικά που δρουν ως αντιοξειδωτικά, όπως
βιταμίνη E, βήτα-καροτίνη και βιταμίνη C, θα σταματήσουμε την LDL να γίνει οξειδωμένη και θα προλάβουμε την καρδιοπάθεια.
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits